Verslag Bekerwedstrijd VCK Jongens U19 - VDK Gent

Met onze oudste jeugdploeg bij de jongens ontvingen we in de kwartfinale van de beker van Oost-Vlaanderen VDK Gent. Er werd al een tijdje over deze wedstrijd gepraat want enkele jongens verwachtten een Gentse topploeg want enkele van hen zouden meetrainen en spelen in liga A. Reeds van bij de opwarming bleek er langs beide kanten wel wat jong geweld te staan maar langs Kalkense zijde net dat tikkeltje meer en beter uitgebalanceerd.


De Kalkense ploeg bestond uit Timothy De Veirman, Robbe Neus, Bavo Legiest, Wouter Haemelinck, Jente De Wyn, Daan Uytterschaut en libero Warre Neus met als back-up Jens Van Hoorde, Elias De Smet en Seppe Imschoot.


In set 1 zorgden we door sterk te serveren onmiddellijk voor een 5 puntenkloof, aanvallend tekende vooral Bavo voor enkele mooie punten maar ook de rest liet zich niet onbetuigd. Langs beide zijden een hoog niveau in de eerste door Kalken gewonnen set.
In set 2 was de spankracht precies weg wat zich vooral manifesteerde in meer dan 10 opslagmissers langs beide zijden. Kwam er dan toch eens een mooie fase dan was het Kalkense blok op de afspraak. Enkele bommetjes van Robbe en Jente zorgden voor kopzorgen bij de Gentse coach en zijn spelers. 2 – 0.


Set 3 was een makkelijke winst voor een goed draaiende Kalkense ploeg  tegen een zwalpend éénpersoonsschip de andere kant.
3 – 0 en door naar de halve finale op  zondag 2 april.

Helaas moeten we het die dag stellen zonder heel wat sterkhouders en moeten we op de jeugdige drive van enkele U17-jongens rekenen.

 

Stefan I.

Copyright ©2024 VC Kalken. All Rights Reserved. Created with Joomla and Helix 3.