VC Kalken haalt 2 op 2 bij bekerfinales

Het startschot van het finaleweekend voor Beker van Oost-Vlaanderen werd gegeven op zaterdagochtend. In alle vroegte werden onze jongens U11 verwacht in Kruibeke om de sportieve strijd aan te gaan met Gimm-e Waasland Kruibeke voor de felbegeerde trofee.

Het werd een strijd om vingers en duimen van af te likken, met wisselende kansen aan beide kanten. Beide ploegen werden door de talrijk opgekomen supporters gemotiveerd en met gezangen en getrommel ondersteund. Het was duidelijk dat de trofee zou gaan naar de ploeg die het hoofd het meest koel kon houden. De afwisseling van rustig opbouwen en geplaatst terugspelen met knappe en flitsende verrassingsaanvallen beloonde uiteindelijk onze jongens met een terechte 3-0 overwinning en een eerste beker !

Proficiat aan de ganse ploeg Elias, Ilias, Jack, Mathias en Mathijs onder leiding van de coaches Jana en Manten.

Deze winst vertaalde zich in een challenge naar de herenploeg om hun voorbeeld te volgen en de Trofee Walraeve naar Kalken te halen. Een challenge die zeer snel opgenomen werd en op paasmaandag zijn besluit zou kennen.

In een afgeladen volle arena in Stekene namen onze heren (nationale 3) de spreekwoordelijke handschoen op tegen Vamos Stekene (nationale 2). Het werd opnieuw een wedstrijd om van te smullen. In een ongemeen spannende strijd (23-25 / 29-27 / 22-25) stoomden onze heren door naar 1-2 winst. Aanvallend spel, knappe rally’s, de meest onmogelijke ballen die vanuit de supporterszones teruggehaald werden… een waar feest voor elke volleyballiefhebber. Tijdens de 4de set ontbond VC Kalken haar duivels en vocaal ondersteund door haar supporters haalden ze met een kille 12-25 de trofee binnen.

Van harte gefeliciteerd aan de ganse ploeg en coach Jeroen !

Kortom, fantastische prestaties van onze heren en heren-in-spe…  

Copyright ©2023 VC Kalken. All Rights Reserved. Created with Joomla and Helix 3.